Χρηματοδότηση της μελέτης του Κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας

Share Button

Στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.900.000,00€, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας». Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg-IPACBCGreece-Albania 2014-2020).

Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους.

Το τμήμα “Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα”, μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο εξέχουσας σημασίας, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της σύνδεσης των περιοχών με τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους, στην υποστήριξη του όγκου της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων και της αυξημένης εισροής τουριστών που παρατηρείται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων λόγω της καλύτερης οδικής ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *