Άρωμα Θεσπρωτίας στην Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Adenauer στα Γιάννενα

Share Button

Με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων νέων ανθρώπων που ασχολούνται ή θέλουν αν ασχοληθούν με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η Πολιτική Ακαδημία  του Ιδρύματος Konrad Adenauer.

Όπως αναφέρει και το ίδρυμα σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS) είναι μια δεξαμενή σκέψης (think tank) που σχετίζεται με το γερμανικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ηγέτης του οποίου είναι η Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, το CDU είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το σεμινάριο είχε και άρωμα Θεσπρωτίας καθώς συμμετείχε και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης που ανήκει στο μητρώο στελεχών της ΝΔ.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στην Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Κonrad Adenauer, καθώς είχα την ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους οι οποίοι είτε ασχολούνται με τα κοινά είτε νιώθουν προβληματισμένοι με την υφιστάμενη κατάσταση και επιθυμούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας», τόνισε ο κ.Ντάνης με δηλώσεις του στον Θεσπρωτικό Παλμό και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι ο στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας του Ιδρύματος Κonrad Adenauer επετεύχθη, καθώς όλοι φύγαμε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αν έχουμε όραμα, επιμονή και φιλοδοξία. Άλλωστε η αλλαγή για εμάς, έρχεται μόνο μέσα από εμάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *