Άσκηση ετοιμότητας στα πλαίσια του σχεδίου Σώστρατος στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή

Share Button

Άσκηση ετοιμότητας στα πλαίσια του σχεδίου Σώστρατος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 28/4/2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι , έπειτα από ισχυρό σεισμό προκαλείται πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υπάρχουν εγκλωβισμοί σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά , εγκλωβίζονται ασθενείς σε θαλάμους του Νοσοκομείου , προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας στο λεβητοστάσιο , ασθενείς στους ανελκυστήρες κλπ.

Στην άσκηση εκτός του προσωπικού του Νοσοκομείου συμμετέχει η ΠΥ με διάφορα οχήματα (καλαθοφόρο κλπ ) , η ΕΛΑΣ , το ΕΚΑΒ , η Πολιτική προστασία και υπάρχει και η συνδρομή του στρατού με υποδείξεις για το στήσιμο των σκηνών. Στην άσκηση θα παρευρίσκεται και κλιμάκιο από το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Υγείας )

Σκοπός της άσκησης είναι να δοκιμαστεί σε πραγματικό χρόνο (real time ) η απόκριση του προσωπικού , να αξιολογηθεί ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Φιλιατών διαθέτει σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής πυροσπροστασίας, έχει εν ισχύ πιστοποιητικό πυρασφάλειας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβαίνει σε ασκήσεις ετοιμότητας

Εκ της Διοικήσεως

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *