Ανακοίνωση ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας

Share Button

laiki antistasiΕργαζόμενοι- ες, άνεργοι, νέοι και νέες

Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας και η κυβέρνησή του, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ένα νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Παρά την καλοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν τον ερχομό της ανάπτυξης και το ξεπέρασμα της κρίσης, η εφαρμογή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και η ταυτόχρονη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις Αμερικανο-Νατοϊκές απαιτήσεις αποδεικνύουν ότι για το λαό και τη χώρα τα δύσκολα δεν έχουν τελειωμό.

Mε τη δεύτερη αξιολόγηση των ιμπεριαλιστών δανειστών αναβαθμίζεται η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αντιασφαλιστική επίθεση και η φοροεπιδρομή που τσακίζει τις λαϊκές τάξεις, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η εκτεταμένη ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, το ξεθεμελίωμα των λαϊκών δικαιωμάτων σε εκπαίδευση-περίθαλψη είναι φανερό πως δεν φτάνουν για τους κεφαλαιοκράτες. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και το χτύπημα του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται ακόμα ο κατώτατος μισθός και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και οι συλλογικές συμβάσεις. Με τα μέτρα αυτά προσπαθούν όχι μόνο να αυξήσουν την κερδοφορία για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο αλλά και να επιφέρουν ένα στρατηγικό χτύπημα στην ίδια την συνδικαλιστική οργάνωση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων για να μην μπορούν να αντιδράσουν συλλογικά.

Η αναβαθμισμένη χρήση της βάσης της Σούδας από τους Αμερικάνους-ΝΑΤΟ, η εντεινόμενη παρουσία τους στο Αιγαίο με πρόσχημα την προσφυγική κρίση, οι – με αμερικανική υπαγόρευση – συμμαχίες της χώρας με τα αντιδραστικά, φασιστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου αποτυπώνουν το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας. Η πρόσδεσή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών όχι μόνο δεν φέρνει την ειρήνη και την ασφάλεια αλλά εκθέτει το λαό και τη χώρα σε μεγάλους πολεμικούς κινδύνους, καθώς αγριεύει ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής. Ουκρανία, Συρία, Μ. Ανατολή, Βόρεια Αφρική είναι αδιάψευστοι μάρτυρες…

Οι πρόσφυγες, θύματα του πολέμου των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στοιβάζονται σαν υπάνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε. Ε.

Αυτήν την επίθεση είναι ανάγκη να την αποκρούσουμε. Αυτό είναι το καθήκον για κάθε αγωνιστή, για κάθε συλλογικότητα που θέλει να υπερασπιστεί τα εργατικά -λαϊκά- νεολαιίστικα δικαιώματα ενάντια στην επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, κόντρα στα κυβερνητικά σύμφωνα που αναπαράγουν τις θεωρίες της ταξικής συμφιλίωσης των εργατών με το κεφάλαιο, κόντρα στις αυταπάτες ότι η λύση θα έρθει μέσω ενίσχυσης της … Αριστεράς στις εκλογές, που όπου να ‘ναι έρχονται… Να στρέψουμε την προσοχή και τις προσπάθειές μας στο δυνάμωμα των αγώνων, στην ενίσχυση των εστιών αντίστασης, στην οικοδόμηση μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης. Να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε το λαό και τις δυνάμεις του ενάντια στην επίθεση που δέχεται.

Υπερασπιζόμαστε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα

* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

* ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

* ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

* ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ

* ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

* ΑΣΥΛΟ, ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *