Αυτοκινητόδρομοι: Δίκτυο 2.500 χιλιόμετρα μέχρι το 2017-Κερδισμένη η Ηπειρος

Share Button

ionia odosΕντυπωσιακά στοιχεία

Στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας σήμερα δεν έχουμε να επιδείξουμε πολλά. Το 2017 όμως θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σημερινά υπό κατασκευή έργα σε αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Η εικόνα τότε θα είναι πολύ διαφορετική και η Περιφέρεια θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη μέσα από το μεγάλο δίκτυο αυτοκινητόδρομων που θα διαθέτει η χώρα. Το δίκτυο αυτό θα είναι ένα από τα πληρέστερα στην Ευρώπη και όλες οι Ηπειρωτικές Περιφέρειες της χώρας θα έχουν τουλάχιστον από δύο αυτοκινητόδρομους με το συνολικό μήκος να ξεπερνά τα 2.500χλμ.

Με βάση τα χιλιόμετρα η μεγάλη κερδισμένη είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 470χλμ ενώ η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος που θεωρούνται οι «φτωχές» σε αυτοκινητόδρομους, θα αποκτήσουν σημαντικές υποδομές σε κλειστούς, ταχείς, οδικούς άξονες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
2016:127ΧΛΜ     2017:202ΧΛΜ
Σήμερα διαθέτει αυτοκινητόδρομο στο τμήμα της Εγνατίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι τα σύνορα με Θεσσαλία (κοντά στην περιοχή Ανήλιο) μήκους 110χλμ.  Αυτοκινητόδρομος είναι και το τμήμα της Ιόνιας Οδού Φιλιππιάδα-Άγιος Δημήτριος Άρτας μήκους 17χλμ.
Μέχρι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού της Ηπείρου (Ιωάννινα-Κομπότι) μήκους 75χλ.

 

ypodomes.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *