Αφιέρωμα της Εφημερίδας “Εθνος” στην πρώτη πανελλαδική θέση των μαθητών του Α΄Δημοτικού Ηγουμενίτσας

Share Button

Τον διαγωνισμό, διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2017, σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 Οι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν τη μικρογραφία του αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 από ξύλο balsa, χρησιμοποιώντας CAD / CAM εργαλεία. Τα αυτοκίνητα, κινούνται με φυσίγγια διοξειδίου του άνθρακα και ταχύτητα περίπου 60 έως 70 χλμ ανά ώρα, πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 24 μέτρων, στην οποία είναι συνδεδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα.

Η πίστα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Με τη χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό, μετρούνται οι χρόνοι από την στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων, μέχρι να περάσουν την γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.

Ο διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Γιώργος Κύλλας, εξέφρασε τα συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς της Στ΄ τάξης ,ενώ επαινεί ιδιαίτερα τον καθηγητή Φυσικής Τσουμέτη Χρήστο για τη συμβολή του σε αυτό το Project.

Επίσης, ο κ. Κύλλας, ευχαρίστησε στον υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας, Βασίλη Νούση, για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στους μαθητές. Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι, Βασιλειάδης Δημήτριος, Βασιλείου Σπυριδούλα, Θεοδώρου Διονύσιος, Κονάκη Ελένη, Κρομμύδας Δημήτριος, Κωστή Αγγελική, Λουτσάρης Μιχαήλ, Παπάζογλου Απόστολος, Τσουμέτης Μάριος.

Με το πρόγραμμα “F1 in Schools” οι μαθητές εκπαιδεύονται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, πάνω σε θέματα, Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της, Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Μηχανικών Κατασκευών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Παράλληλα, κατανοούν έννοιες όπως, η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων, οι Δοκιμές Ελέγχου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθητές μαθαίνουν, να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν business plan, να διαχειρίζονται έργα, να γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων, καθώς και την ιδέα του Επιχειρείν. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων ,ενώ αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους .

Παράλληλα, το « F1 in Schools», ενθαρρύνει τους μαθητές να μαθαίνουν ενεργητικά, να συνεργάζονται μεταξύ τους, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με φορείς από τον επιχειρηματικό χώρο

Οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, παρέλαβαν ως βραβείο ένα 3D εκτυπωτή της εταιρείας Fishertechnik. O διαγωνισμός “F1 in Schools”, υλοποιείται σε 30 χώρες, με συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών.

ΠΗΓΗ:  www.ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *