Β.Γιόγιακας: “Να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα Γηροκομεία της Θεσπρωτίας”

Share Button

Να εγκριθούν αιτήσεις διαμονής και φροντίδας ηλικιωμένων ώστε να καλυφθούν οι εναπομείνασες κενές θέσεις στο Γηροκομείο Φιλιατών και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά επίσης αν έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένου προσωπικού στις δύο μονάδες. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτήσεων εισαγωγής ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας της Θεσπρωτίας»

Τον τελευταίο έναν χρόνο οι δύο δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων του νομού Θεσπρωτίας, το Γηροκομείο Φιλιατών και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας δεν κάνουν αποδεκτές αιτήσεις εισαγωγής για μόνιμη διαμονή και φροντίδα ηλικιωμένων, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων. Αν και υπάρχουν περίπου 50 αιτήσεις στις οποίες πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, δε γίνονται εγκρίσεις μέχρι και την κάλυψη των κενών θέσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 5 στο Γηροκομείο Φιλιατών και 3 στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας.

Οι ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό μπορεί να μην επιτρέπουν την άμεση αποδοχή όλων των εκκρεμών αιτήσεων ωστόσο προφανείς λόγοι επιβάλλουν την κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων στις μονάδες αυτές.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

  • Για ποιους λόγους δε γίνονται δεκτές αιτήσεις εισαγωγής για μόνιμη διαμονή στις δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Θεσπρωτίας ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις,
  • Εάν έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένου προσωπικού στις δύο αυτές μονάδες κι, αν ναι, πότε, για πόσες θέσεις και για ποιες ειδικότητες ανά μονάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *