Δήμος Φιλιατών: Ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης

Share Button

Συνδημότισσες- Συνδημότες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβαν χώρα γεγονότα και εξελίξεις που μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας. Γεγονότα και εξελίξεις που προέκυψαν από αποφάσεις είτε τοπικής διοίκησης, είτε κεντρικής διοίκησης που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας οριστικά στο περιθώριο και τους δημότες δηλ. εμάς στην ανέχεια  την οικονομική ασφυξία και την εξαθλίωση.

Σας παραθέτουμε λοιπόν προς ενημέρωση σας αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας τα γεγονότα αυτά:

  1. Αύξηση στα τέλη ύδρευσης 60% με απόφαση του Δημοτ. συμβουλίου, κατά πλειοψηφία και όχι και με την δική μας συναίνεση, της παρούσας Δημοτικής αρχής.
  2. Αύξηση 200% στα δημοτικά τέλη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η παράταξη μας καταψήφισε, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στις πραγματικά δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι δυνατό να επιβαρύνουμε και άλλο τους δημότες μας με επιπλέον δυσβάστακτα βάρη στα οποία είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν. Όσο για την «δικαιολογία» που επικαλέσθηκε η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής ότι πρέπει να εξοφλήσουμε παλιές οφειλές προς την ΔΕΗ (510.000,00 ευρώ) σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το παραπάνω ποσό καλύφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της επιχορήγησης για εξόφληση πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς τους Δήμους. Επισημαίνουμε δε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι και η παράταξη μας όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου το 2011, «κληρονόμησε» χρέη από την τότε απερχόμενη διοίκηση, μέλη της οποίας ήταν και ο τωρινός Δήμαρχος αλλά και ορισμένοι τωρινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ύψους (950.000,00 ευρώ) αλλά και ένα έλλειμμα ύψους περίπου 4.600.000,00 ευρώ για το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Ποτέ όμως, η παράταξη μας «δεν τα φόρτωσε» στους δημότες επιβάλλοντας τους αυξήσεις είτε στα τέλη ύδρευσης είτε στα δημοτικά τέλη.

3. Χαιρετίζουμε την λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας , δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε η λειτουργία του να αποβεί σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.Ζητάμε το ΤΕΠ να λειτουργήσει με πρόσληψη νέου προσωπικού και όχι με τυχόν αποσπάσεις,μεταθέσεις, μετακινήσεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Για το θέμα αυτό καλούμε τους αρμόδιους φορείς ,τα αρμόδια όργανα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

4. Μας ανησυχεί επίσης η απόφαση που ελήφθηκε πρόσφατα για αναστολή της λειτουργίας του Αστ. Τμήματος Σαγιάδας και του κλιμακίου συνοριακής φύλαξης Σαγιάδας, μια απόφαση που δεν έλαβε υπ όψιν ούτε την ιδιαιτερότητα της περιοχής (πολύ κοντά στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα) με ότι αυτό συνεπάγεται –εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους ντόπιους κατοίκους- παράνομες διακινήσεις- πιθανή αύξηση εγκληματικότητας κ.λ.π.

5. Καταδικάζουμε με τον ποιό απερίφραστο τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου των Τιράνων περί τσαμουριάς και μεγάλης Αλβανίας και του δηλώνουμε ότι όσες πέτρες και αν κλέψει από την πόλη των Φιλιατών η πόλη αυτή ήταν είναι και θα είναι Ελληνική. Ταυτόχρονα καλούμε την κεντρική διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει μια για πάντα το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλλουν στην διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Συνδημότισσες-Συνδημότες:

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας δηλώνουμε ότι η παράταξη μας θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί άμεσα η απαράδεκτη και βάναυση πράξη επιβολής επιπλέον δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης στους δημότες , άλλωστε είναι πάγια θέση της παράταξης μας η μή επιβολή επιπλέον τελών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σας και η συμμετοχή μας στα συλλογικά και αποφασιστικά όργανα θα είναι πάντα προς όφελος των δημοτών αλλά και γενικότερα του τόπου μας με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

Με τιμή

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  1. Παππάς Μηνάς
  2. Μπότος Σπυρίδων
  3. Βλάχος Παρασκευάς
  4. Μπεράτης Γεώργιος
  5. Στεργίου Παναγιώτης
  6. Λένης Φίλιππος
  7. Φερεντίνος Σπτρίδων
  8. Κολιομίχος Σπυρίδων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *