Εδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας-Επίσκεψη τοπικών φορέων στο πλοίο (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P5310088Κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» της εταιρείας Thomson, με σημαία Μάλτας. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 μ.μ.. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο επιβαίνουν 1241 επιβάτες, Αγγλικής υπηκοότητας στην πλειονότητά τους, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 564 άτομα. Εξ αυτών, περίπου 250 άτομα ακολούθησαν τις προγραμματισμένες εκδρομές που διοργανώθηκαν από το πλοίο σε Ιωάννινα, Πρέβεζα και Μετέωρα. Οι υπόλοιποι επιβάτες παρέμειναν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Στις 11:00 π.μ., με πρωτοβουλία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε κ. Ανδρέα Νταή και με αφορμή την πρώτη άφιξη του Thomson Celebration στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη φορέων και αρχών του Νομού Θεσπρωτίας στο πλοίο, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πλακέτας με τον καπετάνιο. Στην επίσκεψη παρευρέθησαν ο κ. Ανδρέας Νταής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Σωτήριος Μήτσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Κατά την επίσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επικείμενες επισκέψεις του πλοίου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα στον τομέα της κρουαζιέρας. Η επίσκεψη, ήταν μια καλή ευκαιρία να παρουσιαστούν στους τουριστικούς υπευθύνους του πλοίου οι δυνατότητες που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή και η δυναμική του τόπου σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό, ότι το πλοίο έχει ήδη προγραμματισμένες, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, άλλες έξι (6) προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Μεγίστης σημασίας και άξιο αναφοράς είναι το ότι η πρόσδεση του πλοίου, με μήκος 214 μ. και βύθισμα 7,8 μ., πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Β’ Φάση του Λιμένα που δόθηκαν σε λειτουργία προ ολίγων μηνών. Καθοριστικός παράγοντας για την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου αποτέλεσε επίσης, η πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών που έδωσαν πλήρως λειτουργικό το δίαυλο του λιμένα με βύθισμα τα 10, 5μ. και πλάτος 170μ..

Η φετινή χρονιά δίνει ευοίωνα σημάδια με την άφιξη του Thomson Celebration, ενός κρουαζιερόπλοιου με τόσο μεγάλη δυναμικότητα σε επιβάτες. Τόσο η παρουσία του στο λιμάνι σήμερα, όσο και οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις του μέσα στη χρονιά δίνουν την ευκαιρία να γίνει γνωστή η Θεσπρωτία και ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου στο επιβατικό κοινό της κρουαζιέρας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμού Λιμένος για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους θα είναι μεθοδικές και εντατικές, ώστε να αποφέρουν τα αναμενόμενα. Η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού για την συντονισμένη προώθηση του τουρισμού της περιοχής, θα είναι σταθερή και συνεχιζόμενη. Η πρόοδος στον τομέα του τουρισμού θα έρθει μέσα από την συνεργασία

Βασικός στόχος μας παραμένει πάντα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια σταθερό προορισμό κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας έτσι τις ομορφιές της Θεσπρωτίας, αλλά και τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, τόσο για την διατήρηση των μέχρι σήμερα συνεργασιών, όσο και για την προσέλκυση νέων.

P5310080P5310071P5310077

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *