Εκδήλωση για την Ίδρυση Παραρτήματος Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Θεσπρωτία την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου η εκδήλωση για την ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Θεσπρωτία.

Το Παράρτημα Θεσπρωτίας του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγίων Αποστόλων 55, Ισόγειο, Ηγουμενίτσα) στα πλαίσια των προσπαθειών των δύο φορέων για την εδραίωση μιας αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας προς όφελος των μελών μας.

Η κοινή στόχευση για την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου των επιχειρηματικών κοινοτήτων μας, η προώθηση της εξωστρέφειας και των εμπορικών δεσμών των επιχειρήσεών μας αλλά και η σημαντική ιστορική και γεωγραφική θέση της Θεσπρωτίας, σε συνδυασμό με την έντονη εμπορική δραστηριότητα της περιοχής λόγω του Λιμένα Ηγουμενίτσας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, αποτέλεσαν την βάση για την συναπόφαση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων μας σε αυτή την ενέργεια.

Το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΙΕΘ), ιδρύθηκε το 1996 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αναγνωρισμένος τόσο από την Ιταλική (Ν. 518/70) όσο και από την Ελληνική κυβέρνηση (Π.Δ. 60/2000). Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, έχει σαν σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας και της τεχνικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, προσφέροντας πληροφορίες και βοήθεια σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κος Αλέξανδρος Πάσχος, τιμήθηκε από το Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Eμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με την εκλογή του στην θέση του «Αριστίνδην Μέλους» του Δ.Σ. του και ορίσθηκε Υπεύθυνος του Παραρτήματος Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση, που είναι ανοιχτή προς το κοινό, το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του κο Χρήστο Σαραντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κο Marco Della Puppa.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί Συνέντευξη Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *