ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα με 100% επιδότηση για Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους πτυχιούχους

Share Button

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», με μικρές αλλαγές από τον πρώτο κύκλο.

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, είτε ανέργους είτε αυτοαπασχολούμενους (Ατομική Επιχείρηση), για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει δικές του παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμού) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα). Δυνατότητα επίσης, υπάρχει για τη σύσταση συνεργαζόμενων σχημάτων/μορφών επιχείρησης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 έως 25.000€. Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού των 25.000 € αυξάνεται εφόσον η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Ειδικότερα, στην περίπτωση συνεργασίας δύο συμμετεχόντων δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου δύναται να ανέλθει έως 40.000 €, ενώ στην περίπτωση συνεργασίας τριών ή περισσοτέρων δικαιούχων έως 50.000 €. Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης.

Η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων ξεκινά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξής τους και μπορεί να διαρκέσει έως είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Επιλέξιμες Δαπάνες

  1. Λειτουργικά Έξοδα
  2. Δαπάνες για αμοιβές τρίτων
  3. Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις
  4. Προμήθεια αναλωσίμων
  5. Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία- εταίρων
  6. Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις
  7. Αγορά/Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού/Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται η τροποποίηση του Οδηγού του Προγράμματος του Α’ κύκλου με αύξηση του προϋπολογισμού και νέο κατάλογο δυνητικών δικαιούχων (επιλαχούσες προτάσεις).

www.epixeiro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *