ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανακοίνωση στήριξης της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων προς συναδέλφους

Share Button

Συνάδελφοι,

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ να ψηφίζουν ΑΝΑΒΟΛΗ σε θέμα που φέραμε για στήριξη συναδέλφων να εισπράξουν άμεσα τα χρήματα που κέρδισαν μετά από άσκηση ΕΦΕΣΗΣ του πρώην Δ.Σ. του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώην Διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ εφεσίβαλε απόφαση με την οποία δύο Συνάδελφοι είχαν δικαιωθεί για ποσά που αφορούσαν τον 13ο και 14ο μισθό και τους παρέπεμψε και πάλι στα Δικαστήρια.

Με την αρίθμ. 42/2019 Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ η ΕΦΕΣΗ που υποβλήθηκε, όπως εξάλλου είχε συμβουλεύσει και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, και καλείται η Διοίκηση να πληρώσει ΕΝΤΟΚΑ τα δεδικασμένα ποσά.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ, διότι με τη δικαίωση των συναδέλφων εκτίθεται τόσο η Παράταξή τους, όσο και η Εκπρόσωπος των Εργαζομένων του ΠΑΚΠΠΟ, που καλούσε τους συναδέλφους της, που είχαν δικαιωθεί με την ίδια αρχική δικαστική απόφαση, να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία δεχόντουσαν να αποπληρωθούν τα αναλογούντα ποσά με δόσεις των 50€ και σε διάστημα 8-10 έτη, με ταυτόχρονη αποποίηση των αντιστοίχων τόκων.

Από τη μεριά μας, θα προσφέρουμε την απαιτούμενη στήριξη στους Συναδέλφους που δικαιώθηκαν, για την άμεση είσπραξη των δεδικασμένων ποσών.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για την διερεύνηση και επίλυση κάθε εργασιακής διεκδίκησης.

 

Ηγουμενίτσα,  13/09/2019

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

Σουζάνα Καπνίση

Νικηφόρος Σταύρου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *