Η κινητή μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΚΕΠ Υγείας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Share Button

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 1ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Ηγουμενίτσας μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, η κινητή μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται από Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου) στην Ηγουμενίτσα, με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών αλλά και ενηλίκων του Δήμου μας.

Η κινητή μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς.

Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ’ αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 100.000 παιδιά.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Στα παιδιά/μαθητές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται αποκλειστικά σε προληπτικό ακουολογικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης παιδιού και οικογένειας που εφαρμόζει ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα, θα εξεταστούν από Ο.Ρ.Λ. και ενήλικες ευπαθών κυρίως ομάδων.

Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 ατόμων.

Οι ώρες λειτουργίας της κινητής μονάδας θα είναι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από 09:00 έως 16:00, και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου από 10:00 έως 16:00,ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Αθηνά Ράπτη στο τηλ. 6907724367 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-13:00).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *