Θεσπρωτική εκπροσώπηση στη θεατρική παράσταση «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας

Share Button

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών της κατάμεστης αίθουσας «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, απέσπασε η θεατρική παράσταση «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ», που παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έναρξη της παράστασης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρχηγός τόνισε, μεταξύ άλλων:

«…Ίσως, η κοινωνική αυτή δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπλήσσει όσους διατηρούν ακόμη στην αντίληψη τους το στερεότυπο του αστυνομικού αποκλειστικά ως διώκτη του εγκλήματος.

Είμαι, όμως, βέβαιος πως σύντομα, η αντίληψη αυτή θα μεταβληθεί, καθώς οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα όχι μόνο αστυνομικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Άλλωστε, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί έναν μονοδιάστατο διωκτικό μηχανισμό, αλλά έναν σύγχρονο Οργανισμό παραγωγής πολύπλευρου κοινωνικού έργου· και ο αστυνομικός, πέρα από την επαγγελματική του ιδιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού συνόλου, βιώνοντας τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, την ίδια καθημερινότητα όπως κάθε συνάνθρωπός του.

Η πρωτοβουλία μας, λοιπόν, αυτή δεν αντιβαίνει αλλά αντιθέτως υποστηρίζει τον ευρύτερο θεσμικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ενισχύει αυτή την ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης με την κοινωνία και φέρνει πιο κοντά τον πολίτη με τον αστυνομικό…»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτιος Ντίνης και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλης Νάκος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Μάριος Κάτσης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» είναι ηθογραφία της δεκαετίας του ‘60 του Κώστα Πρετεντέρη, η οποία παρουσιάζεται φέτος από τη θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν στη Λέρο και τη Σάμο, ενώ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 μεταφέρεται στην Πάτρα, όπου θα παρουσιαστεί στο θεάτρο « Royal Patras » στις 20.00.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *