Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία αύριο το Αντίρριο-Κλόκοβα

Share Button

Αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού. Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και αύριο, χωρίς “κορδέλα” θα δοθεί προς χρήση στους οδηγούς. Αυτό σημαίνει χωρίς επισήμους και κόσμο, μέσα στην ημέρα θα ενωθεί στη νότια πλευρά με την απόληξη της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και στη βόρεια πλευρά με την είσοδο της Σήραγγας Κλόκοβας.

Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα μήκους 10χλμ έμεινε πίσω κατασκευαστικά λόγω των ανεκπλήρωτων απαλλοτριώσεων κυρίως στην περιοχή της Ρίζας. Αυτό είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση των έργων. Αυτό που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν και η ανάγκη χρόνου για τις απαραίτητες “προφορτίσεις” δηλαδή να γίνει η χωμάτωση και στρώση προκειμένου το οδόστρωμα να φτάσει στο απαιτούμενο ύψος και να μην υπάρχουν “βαθουλώματα” που θα επηρέαζαν την ποιότητα οδήγησης στον νέο αυτοκινητόδρομο.

Με την παράδοση του τμήματος αυτού, θα σταματήσει να υφίσταται το “φαινόμενο του μπουκαλιού”, που προκαλούσε η στένωση του δρόμου καθώς το Αντίρριο-Κλόκοβα, παρεμβάλλεται ανάμεσα στους αυτοκινητόδρομους της Ολυμπίας Οδού, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της Ιόνιας Οδού (στο τμήμα Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσο).

Ήταν άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που την περίοδο του Πάσχα προξενήθηκε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων καθώς από τις 2 φαρδιές λωρίδες (και την ΛΕΑ που κακώς χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί κινδυνεύοντας την ασφάλεια όλων) ο δρόμος έπεφτε στην μία στενή λωρίδα χωρίς μάλιστα διαχωριστικό ασφαλείας.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία όλο το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, μήκους 106χλμ είναι πλήρως έτοιμο όπως και το τμήμα Άρτα-Πέρδικα μήκους 56χλμ. Τα δύο τελευταία τμήματα που απομένουν είναι το Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος (αρχή Παράκαμψης Άρτας) και το Πέρδικα-Κοσμηρά (το βόρειο άκρο όπου συνδέεται η Ιόνια Οδός με την Εγνατία φτάνοντας στα Ιωάννινα) άκρα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *