Κατασχέθηκαν πάνω από 102 κιλά κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης στο Ράγιο

Share Button

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που μετέφεραν με αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα κάνναβης, με σκοπό την περεταίρω διακίνησή της.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (12-07-2019) το πρωί, συνελήφθησαν στο Ράγιο Θεσπρωτίας, οι προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών καθώς και στα πίσω καθίσματα, ενενήντα εννέα (99) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (102) κιλών και (590) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -102- κιλά και -590- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων,
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 36χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν συνεργών τους.

 

  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *