Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Ιμπεριαλιστική Συνεργασία: Κάλεσμα για την αυριανή απεργία

Share Button

Στους δρόμους! Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν ιμπεριαλιστές και κυβέρνηση!

Να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του!

Απεργιακή συγκέντρωση, Ηγουμενίτσα, Πεζόδρομος, ώρα 10.30πμ

Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο, την επόμενη της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το αποτέλεσμά της δεν είναι άλλο απ’ την επιβολή νέων τερατωδών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό. Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα παλιά. Σ΄ αυτά που πέρασε τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο κι οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κολαούζων τους

Τα νέα μέτρα – όσα έχουν ανακοινώσει – λεηλατούν το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων, με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 στα 5.681 ευρώ, χτυπώντας τον βασικό μισθό του εργαζόμενου, προβλέπουν την κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιδομάτων (ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακών επιδομάτων, φυσικών καταστροφών), ενώ χαρατσώνονται ξανά οι συντάξεις και κόβονται οι επικουρικές.

Τα μέτρα εξαθλίωσης συνοδεύουν και πιο εκτεταμένες αφαιρέσεις εργατικών δικαιωμάτων, όπως: Διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση του βέτο του υπουργείου Εργασίας, απαλλάσσοντας έτσι την εκάστοτε κυβέρνηση απ΄ το πολιτικό κόστος των απολύσεων και τους εργοδότες από «εμπόδια» να πραγματοποιούν γρήγορες μαζικές απολύσεις, διεύρυνση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, νέα «αξιολόγηση» στο δημόσιο (απολύσεις, μισθολογικές καθηλώσεις) , μείωση του πλαφόν πρόσληψης συμβασιούχων.

Τα μέτρα αυτά είναι προς όφελος της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών, ενώ τα λεγόμενα «αντίμετρα» για να «χρυσωθεί το χάπι», αποτελούν μια απάτη. Κι αυτά θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα πάνω του 3,5%.

Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,

Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ φέρουν τεράστια ευθύνη για την αποσυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την υπονόμευση κάθε κατεύθυνσης αντίστασης και διεκδίκησης. Αφού για μια μακρά περίοδο – και ενώ δρομολογούνταν εδώ και μήνες τα νέα αντιλαϊκά μέτρα – επέβαλαν ακινητοποίηση των συνδικάτων, προκηρύσσουν τώρα, μια γενική απεργία, της τελευταίας στιγμής, για τις 17 του Μάη. Μια απεργία στην οποία ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ απ΄ την άλλη μεριά δεν επιδιώκει την οργάνωση πραγματικών λαϊκών και εργατικών αγώνων με στόχο την ανατροπή των μέτρων και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, εξαντλούμενο σε κομματικές παρελάσεις και κοινοβουλευτικές προτάσεις.

Η διασπορά εκλογικών και κοινοβουλευτικών αυταπατών, η αποσυγκρότηση του εργατικού κινήματος, η άρνηση της γραμμής της αντίστασης και της διεκδίκησης, της σύγκρουσης με την ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές, με την πολιτική τους που εφαρμόζει η κυβέρνηση και υπηρετεί και η αντιπολίτευση, οδηγούν το λαό στη γωνία και στην ηττοπάθεια.

Κόντρα σ’ αυτό το κλίμα, να προβάλλουμε την πραγματική διέξοδο! Αυτή των μαζικών κι αποφασιστικών εργατικών και λαϊκών αγώνων : Όπου οι εργαζόμενοι κι ο λαός, μέσα από συνελεύσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις κι όποιες άλλες μορφές αγώνα αποφασίσουν, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια τους και να παλέψουν ενάντια στο νέο κύμα της επίθεσης, αλλά ενάντια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και «μνημόνια». Όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος αυτός, όσους κόπους και θυσίες κι αν χρειαστεί, αποτελεί για το λαό, μονόδρομο. Που μπορεί όμως να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές νίκες για το λαό και τους εργαζόμενους!

* ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

* ΟΥΤΕ ΕΕ-ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

* ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *