Λαϊκισμός vs Πολιτικός Λόγος, του Γιώργου Β. Ντάνη

Share Button

Η προεκλογική περίοδος σε όλα τα επίπεδα έχει ξεκινήσει και οι διεκδικητές, ο καθένας όπως μπορεί, “εργάζονται” για να πετύχουν (?) την εκλογή τους ή ότι τέλος πάντων ελπίζουν.

Παρατηρώντας ανακοινώσεις, πύρινα δελτία τύπου, δηλώσεις και πολλά άλλα, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ο ορθός πολιτικός λόγος σταδιακά εκλείπει και την θέση του καταλαμβάνει ο λαϊκισμός, η λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εύκολα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, που θα οδηγήσει αυτό, ειδικά τώρα με έναν εκλογικό νόμο που επιτάσσει περισσότερο από ποτέ την συναίνεση και τις συνεργασίες.

Είμαστε όμως στην αρχή του 2019 και αντί να αναβαθμίζουμε τον πολιτικό λόγο και το επίπεδο της κοινωνίας μας, επιστρέφουμε σε τακτικές Μαυρογιαλουρου και πολιτικών που για να εκλεγούν δεν διστάζουν να πράξουν και να τάξουν το οτιδήποτε.

Αρκετοί έχουν χάσει τον πολιτικό λόγο ή μήπως δεν τον είχαν ποτέ(;) και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παντελή πλέον απουσία ορθής πολιτικής σκέψης που θα συνοδεύεται από προτάσεις τεκμηριωμένες, που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο, στην περιφέρεια και στη χώρα .

Οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν δύο διαφορετικούς κόσμους. Από την μία τον στείρο, λαϊκίστικο λόγο και από την άλλη τον δομημένο με τεκμηριωμένες προτάσεις και πράξεις. Από την μία τα λόγια χωρίς αντίκρισμα και από την άλλη, την αλήθεια και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Αγαπητοί, μην παίζετε με την νοημοσύνη μας. Καταθέστε τις όποιες προτάσεις σας, οι οποίες οφείλουν να είναι τεκμηριωμένες και να ανταποκρίνονται κυρίως στην πραγματικότητα.

Η δύναμη της Δημοκρατίας είμαστε εμείς, οι πολίτες. Αυτό και μόνο αποτελεί την μεγαλύτερη ευθύνη του καθενός μας έναντι στο αύριο. Ας μην σπαταλήσουμε την ψήφο μας και ας μην παίξουμε το παιχνίδι των λαϊκιστών και ας απαιτήσουμε από όλους τους εν δυνάμει πολίτικους να μιλούν με ορθό και μεστό πολιτικό λόγο, αν φυσικά μπορούν.

Γεώργιος Β. Ντάνης
Διευθυντής Ηπείρου του ΚΕΑΣΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *