Μ.Κάτσης: Απάντηση στον Β. Γιόγιακα σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στην Υγεία

Share Button

Αν και δεν έχω λόγο να μην αναγνωρίσω τις σημαντικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, λόγω φόρτου και όγκου δουλείας μιας τόσο μεγάλης Υγειονομικής Περιφέρειας, δεν μπορώ ωστόσο να παραβλέψω το γεγονός ότι η στάση της ΝΔ και των στελεχών της είναι και υποκριτική και στηριγμένη σε ψεύδη.

Και εξηγώ:

1) ψευδές ότι η 6η ΔΥΠΕ δεν ικανοποίησε ούτε μια από τις θέσεις ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού. ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ λοιπόν 4 άτομα:
– 2 ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ του Τομέα Ηγουμενίτσας στις 7/6/2019 με ΑΔΑ: ΨΘ3Τ469ΗΔΜ και 968Ψ469ΗΔΜ
– 1 επικουρικός Ιατρός Ουρολογίας για ΓΝ Φιλιατών στις 10/6/19 με ΑΔΑ: ΨΝΚΕ469ΗΔΜ
– 1 επικουρικό προσωπικό κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ για ΓΝ Φιλιατών στις 4/6/2019 με ΑΔΑ: Ω8ΦΝ469ΗΔΜ

2) είναι υποκρισία να εγκαλείς τη σημερινή κυβέρνηση να προσλάβει επικουρικό προσωπικό, όταν η πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι ο τερματισμός και η δραστική μείωση όλων των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ (https://youtu.be/1YAlZ9uEM80), η επαναφορά του μνημονιακού κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο που σήμερα είναι 1:1, αναλογία ισορροπίας και κάλυψης των αναγκών (άρα από τις 9000 προσλήψεις πέφτουμε στις 1800 εκ των οποίων οι 1500 στην ΕΛΑΣ, όποτε κανένα περιθώριο για υγεία ή καθηγητές) και τέλος, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών παροχής υγείας με ΣΔΙΤ όπως λχ για μαγνήτη και αξονικό που εμείς στο ΓΝ Φιλιατών έχουμε ήδη δρομολογήσει την προμήθειά τους (θα την ακυρώσει η ΝΔ άραγε;) αλλά και σε καθαριότητα και σίτιση.

3) η συνέχιση της κάλυψης των αναγκών με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό είναι σε εξέλιξη και την εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που αναμένουμε να δεσμευτεί και η ΝΔ σε αυτό σε περίπτωση εκλογής της.

Τα αντικρουόμενα πολιτικά σχέδια είναι λοιπόν απολύτως ευδιάκριτα. Οι πολίτες θα αποφασίσουν για αυτά στις κάλπες στις 7/7.

Θα ψηφίσουν για τη ζωή τους και δεν θα επιτρέψουν να μείνει κρυφό το πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής που πρεσβεύει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.

#marioskatsisgr #thesprotia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *