Οι δανειολήπτες δεν ρυθμίζουν κόκκινα δάνεια – Πλειστηριασμούς ετοιμάζουν οι τράπεζες

Share Button

kokkina-daneiaΕλάχιστοι είναι οι δανειολήπτες που εμφανίζονται συνεργάσιμοι και προσέρχονται στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Μέχρι στιγμής, στη δεύτερη επιστολή των τραπεζών ανταποκρίθηκε μόλις το 15%.

Ειδικά στους δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά το ποσοστό ανταπόκρισης είναι ακόμη χαμηλότερο. Μέχρι σήμερα, οι τράπεζες έχουν αποστείλει περισσότερες από 1 εκατ. επιστολές και εντός των επομένων ημερών θα αποστείλουν και την τρίτη και τελευταία πρόσκληση ρύθμισης.

Όσοι δεν ανταποκριθούν θα θεωρηθούν οριστικά μη συνεργάσιμοι και οι τράπεζες θα μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων, όπως ο πλειστηριασμός, ακόμη κι αν πρόκειται για πρώτη κατοικία. Τραπεζικά στελέχη αποδίδουν την απροθυμία των δανειοληπτών στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις περί προστασίας του 75% της πρώτης κατοικίας.

Η προστασία, όπως εξηγούν, ισχύει μόνο για εκείνους που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και σε καμιά περίπτωση για το σύνολο των δανειοληπτών, ακόμη και αν η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικία τους είναι μικρότερη των 140.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *