Ο Αλεξ.Καχριμάνης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές- “Δίνουμε και θα δώσουμε τον αγώνα μας πάνω σε υπαρκτό έργο-Η λάσπη είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε”

Share Button

Τον ερχόμενο Μάιο, οι πολίτες της Ηπείρου θα κληθούν να αποφασίσουν για την Περιφερειακή Αρχή που θα τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.

Όπως ήδη έχω δηλώσει δημόσια κατ΄ επανάληψη, στην εκλογική αναμέτρηση αυτή θα είμαστε παρόντες. Θα θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των πολιτών, ώστε να αξιολογήσουν το έργο μας, να συγκρίνουν τις προτάσεις όλων των υποψηφίων και τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσουν με μεγάλη πλειοψηφία τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Περιφερειακή Αρχή δίνει και θα δώσει τον αγώνα της πάνω σε υπαρκτό έργο. Ορισμένοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη σκανδαλολογία, την εξύβριση και προσβολή προσώπων. Γνώριμη και απρόσφορη αυτή η τακτική από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αντιπαρέλθουν και να διαγράψουν την πραγματικότητα:

Μια πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες της Ηπείρου, παράγει συγκρίσιμα αποτελέσματα και μάλιστα υπάρχουν δράσεις στις οποίες η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα:

➢ Είμαστε η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων και στο προηγούμενο και στο τωρινό ΕΣΠΑ.
➢ Είμαστε πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων. Η μοναδική Περιφέρεια, της οποίας οι πολίτες δεν επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα για τη λειτουργία παράνομων χωματερών.
➢ Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που κατασκευάζει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λειτουργήσει.
➢ Είμαστε η μόνη Περιφέρεια της χώρας που κατασκευάζει πλήρες δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα παράλια της.
➢ Υλοποιούμε το Καινοτόμο Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, που αποτελεί παραδείγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
➢ Πετύχαμε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού. Αποτελέσαμε το παράδειγμα για το Υπουργείο Τουρισμού για συνδυασμένη προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξωστρέφειά τους.
➢ Συνδράμαμε πολιτικά και κυρίως υλικοτεχνικά τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που πλέον έχει αποκτήσει άλλη διάσταση συμβάλλοντας με τις διεθνείς πτήσεις που υποδέχεται στην τόνωση του τουρισμού των «τεσσάρων εποχών».
➢ Είμαστε η Περιφέρεια που προβαίνει σε ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που δυστυχώς προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
➢ Λειτουργούμε κατά υποδειγματικό τρόπο τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.
➢ Επιδιώξαμε και είμαστε η πρώτη, αν όχι και η μοναδική, Περιφέρεια της χώρας, που συνδράμει οικονομικά τη λειτουργία Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ κλπ.
➢ Συνδράμαμε το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων, όσο και στη στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχεία.
➢ Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε με ταχείς ρυθμούς τους αναπτυξιακούς νόμους.
➢ Υλοποιούμε δεκάδες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαρισμός ποταμών κ.α.καλύπτοντας αδυναμίες άλλων υπηρεσιών
➢ Αναλάβαμε και εκτελούμε δεκάδες έργα προστασίας πολιτιστικών μνημείων σε όλη την Ήπειρο, (πέτρινων γεφυριών, ιερών ναών-μονών, τεμένων, αρχαίων θεάτρων), με πλέον χαρακτηριστικό αυτό της πρώτης φάσης των εργασιών για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας.
➢ Δώσαμε λύσεις όπου απαιτήθηκε και προχώρησαν αρχικά η ολοκλήρωση της Εγνατίας και πρόσφατα της Ιόνιας Οδού.
➢ Έχουμε διασφαλίσει πιστώσεις για την επέκταση της Ιόνιας οδού προς Πρέβεζα και Κακαβιά, έργα για τα οποία η ευθύνη δεν ανήκει στην Περιφέρεια.
➢ Κατασκευάσαμε και κατασκευάζουμε νέες σύγχρονες οδικές συνδέσεις, όπως για Τζουμέρκα, παράκαμψη Νικόπολης (Πρέβεζας), παράκαμψη Ηγουμενίτσας, σύνδεση πόλης Ιωαννίνων με Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
➢ Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δώσαμε λύσεις για τις αδειοδοτήσεις των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων.
➢ Δίνουμε σκληρή και αδυσώπητη μάχη κατά της ελληνοποιήσης κτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα του γάλακτος. Κι αυτό γνωρίζουμε ότι ενοχλεί και μας έχει φέρει απέναντι σε ισχυρά λόμπυ
➢ Μέσω των δράσεων του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε δράσεις για την απασχόληση και την κοινωνική πρόνοια.
➢ Συνδράμουμε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Ηπείρου, για την αντιμετώπιση επειγουσών υποχρεώσεών τους και όχι μόνο.
➢ Δρομολογήσαμε την κατασκευή νέων διοικητηρίων σε Πρέβεζα- Άρτα

Τα παραπάνω, είναι ένα μόνο μέρος από το σπουδαίο έργο που επιτελούμε. Ένα έργο, που όντως άλλαξε και αλλάζει τη ζωή των Ηπειρωτών. Παντού και πάντα είμαστε πρωτοπόροι, σε ο, τι αφορά τις δράσεις της Περιφέρειας. Αυτό είναι το έργο του «συστήματος Καχριμάνη».

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά σε κεντρικό επίπεδο και οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και σε καταλυτικό βαθμό τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ανεργία, τους μισθούς, τις συντάξεις. Παρά ταύτα τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος, έχει καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση στην κατάταξη των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών περιφερειών

Στη διαδρομή αυτή μας στήριξαν οι πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίσαμε ισότιμα, χωρίς καμία διάκριση.

Συνεργαστήκαμε με όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις. Συγκρουστήκαμε και με υπουργούς και με στελέχη Δημόσιων Οργανισμών. Πάντα όμως για το καλό του τόπου.

Σήμερα σε ορισμένους συμπολίτες υπάρχει ένας προβληματισμός για τη νέα περιφερειακή περίοδο. Είναι απόλυτα κατανοητός και δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος, εάν δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου.

Έχουμε υποχρέωση, έχω υποχρέωση, το σπουδαίο έργο που έχουμε επιτελέσει στην Ήπειρο, να το υπερασπιστούμε και να το ολοκληρώσουμε κλείνοντας τη θητεία μας, μαζί με την ολοκλήρωση και του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Η παράταξή μας, όπως απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράταξη ανοικτών οριζόντων. Ανοικτή προς όλους τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις και θα δρα ανεξάρτητα, δίνοντας λόγο μόνο στους Ηπειρώτες.

Η όποια στήριξη ανακοινώνεται είναι καλοδεχούμενη και θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία, που πρώτη έσπευσε να εκδηλώσει την εκτίμηση και την αναγνώριση στο έργο μας.

Θέλω να διευκρινήσω ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, δεν εμπλέκονται στο παραμικρό.

Σε ο, τι μας αφορά, θέλω να επισημάνω ότι ανάμεσα στα στελέχη της που έχουν κληθεί προς ακρόαση, υπάρχει πρόσωπο που εκ συστήματος, έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία, λασπολογεί και με συκοφαντεί συστηματικά, μέσω των social media και σύντομα θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.

Εκτιμώ ότι αυτός έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Εμείς κοιτάμε μπροστά, με αποφασιστικότητα και με «σύμμαχο» το έργο μας.

Η λάσπη, οι συκοφαντίες, είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε ουσιαστικό για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες της Ηπείρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *