Ο Αντώνης Μπέζας τίμησε τον ΕΛΔΥΚάριο Βασίλη Τριάντη

Share Button

Με τιμές ήρωα, στη γη που γεννήθηκε, τάφηκε το Σάββατο ο ΕΛΔΥΚάριος Βασίλης Τριάντης, που θυσιάστηκε στην Κύπρο.

Ο Βασίλης Τριάντης από την Άνω Σκαφιδωτή, Ανθυπασπιστής Πεζικού, 21 ετών τότε, έπεσε ηρωικά στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974.

Για 43 χρόνια θεωρούνταν αγνοούμενος, όταν ένας αγρότης εντόπισε οστά σε χώρο κοντά στο στρατόπεδο που έδωσε μάχη κατά του «Αττίλα», όταν οι Τούρκοι το είχαν περικυκλώσει κατά την εισβολή. Μια μάχη που κράτησε τρεις μέρες (14-16 Αυγούστου 1974).

Η οικογένεια στην Άνω Σκαφιδωτή ενημερώθηκε δύο μέρες μετά. Ο Βασίλης Τριάντης θεωρούνταν αγνοούμενος. Η οικογένεια ζούσε για χρόνια με την ελπίδα αλλά και την αγωνία.

Ο αδερφός του Κώστας πήγε στην Κύπρο δύο χρόνια μετά ελπίζοντας για κάποιο νέο. Για τον ίδιο η ελπίδα έσβησε όταν έμαθε ότι οι τούρκοι είχαν σκοτώσει όλους στο στρατόπεδο.

Από την οικογένεια δόθηκε DNA και μετά την ανεύρεση των οστών από τον αγρότη έγινε ταυτοποίηση.

Τα λείψανα έφτασαν στην Ελλάδα μαζί με άλλων 16 την Παρασκευή και το Σάββατο συνοδεία στρατιωτικών τοποθετήθηκαν στην εκκλησία στο Καναλλάκι.

Το παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία έδωσε ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας.

«Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος, καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκεία σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ’ ἑκάστω τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται» (Επιτάφιος Περικλέους). Αθάνατος!!!”, ανέφερε ο κ.Μπέζας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ): Απόστολος Σεγγούνης, Βασίλης Ντάνης (τομεράρχης Αρτας της ΝΔ), Μπέζας Αντώνης, Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας)

Με πληροφορίες από το www.pamepreveza.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *