Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες

Share Button

Με 3 Γαλάζιες Σημαίες για το 2017 βραβεύτηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο Glyfada Golf Gardens, στην Αθήνα, με παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και του τουρισμού.

Η «Γαλάζια Σημαία», διεθνές σύμβολο ποιότητας σε περισσότερες από 50 χώρες, απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, που πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εφαρμογή των κριτηρίων βράβευσης διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύθηκε για το 2017 με 3 γαλάζιες σημαίες για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος και Καραβοστάσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακτή Καραβοστάσι βραβεύεται με γαλάζια σημαία για πρώτη φορά, κάτι που οφείλεται σε συντονισμένες ενέργειες του Δήμου μας.

Η βράβευση έγινε μετά από αυστηρό έλεγχο των κριτηρίων που αφορούν σε καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση ακτής, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Αξιοποιώντας θεσμούς, όπως η Γαλάζια σημαία, που φέτος κλείνει 30 χρόνια και εφαρμόζοντας βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές στοχεύουμε στην προσέλκυση τουριστών, που αναζητούν την ποιότητα στους προορισμούς που επισκέπτονται.

Καλούμε τέλος τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες, να προστατεύσουν και να περιφρουρήσουν την καθαριότητα των ακτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *