Ο Δήμος Φιλιατών για τις εντάξεις μεγάλων έργων στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”: “Οι Υποσχέσεις Τηρούνται”

Share Button

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, που υπεγράφη στις 22 Νοεμβρίου 2018 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 66898, ο Δήμος Φιλιατών εντάσσεται εκ νέου στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι » με  έργο που αφορά  την πόλη των Φιλιατών.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο του Υπουργείου αναγράφεται:

Ένταξη του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου  ύδρευσης  Φιλιατών» στο Πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ». Το έργο αυτό  συνολικού προϋπολογισμού 1.679.000 ευρώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το 2020. Με το προαναφερόμενο έργο ολοκληρώνεται μια σειρά παρεμβάσεων έργων ύδρευσης σ΄ όλη την επικράτεια του Δήμου, με αποτέλεσμα την μείωση δαπανών συντήρησης αντλιοστασίων και δικτύου ύδρευσης. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να προβαίνει χρόνο με το χρόνο στη σταδιακή μείωση των λογαριασμών ύδρευσης των συμπολιτών μας.

Η εν λόγω εγκριθείσα πίστωση αποτελεί και αυτή προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής η οποία πιστή στο πρόγραμμά της  όχι μόνο το τηρεί απαρέγκλιτα αλλά και το διευρύνει  με νέες δράσεις και έργα η υλοποίηση των οποίων  επεκτείνεται και για την επόμενη τετραετία. Με την έγκριση του συγκεκριμένου έργου καθώς και την πραγματοποίηση όλων των άλλων ( Βιολογικός Καθαρισμός, Διαμόρφωση Πλατειών, Κατασκευή Υπαίθριου Θεάτρου, Ηλεκτροφωτισμός Πλατειών και Οδών και δικτύου Όμβριων Υδάτων   εντός της έδρας του Δήμου ), που υλοποιήθηκαν από την σημερινή Δημοτική Αρχή, ολοκληρώνεται το σύνολο των μεγάλων έργων που εδώ και δεκαετίες ζητούσαν οι πολίτες της πόλης των Φιλιατών. Οι πολίτες των Φιλιατών μπορεί δίκαια πλέον να αισθάνονται υπερήφανοι που μια μικρή πόλη σαν την δική μας έχει όλες τις υποδομές που ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας μας . Η ποιότητα ζωής που προσφέρουν οι υπάρχουσες υποδομές στους κατοίκους των Φιλιατών είναι πλέον πιστοποιημένη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά στάνταρ. Η πόλη μας πλέον, δίνει την δυνατότητα για κατοικία σε όσους επιθυμούν να διαβιούν και να μεγαλώσουν σε ένα σύγχρονο και ποιοτικό περιβάλλον την οικογένειά τους.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι: Οι Υποσχέσεις Τηρούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *