Ο Μάριος Κάτσης στην ΕΡΤ: «Έχει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα» (+βίντεο)

Share Button

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ενημέρωση» μίλησε σήμερα 1/11/2019 ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την τοποθέτησή του, ο Μάριος Κάτσης σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις για την υπόθεση Novartis και το προσφυγικό ζήτημα. Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησής του ήταν τα εξής:

  • Η ηγεσία ΝΔ μπορεί να θέλει να παρουσιάσει ένα συναινετικό πρόσωπο, αλλά σύρεται από τον κ. Σαμαρά και στο θέμα την προανακριτικής επιτροπής που ερευνά τα περί «σκευωρίας» για τη Novartis. Βάζοντας ως «λαγό» το ΚΙΝ.ΑΛΛ., προσπαθεί να εξαιρέσει Πολάκη και Τζανακόπουλο, γεγονός πρωτόγνωρο για μέλη προανακριτικής που έχει ρόλο εισαγγελέα, με στόχους να συσκοτίσει το μέγεθος του σκανδάλου Novartis, να τρομοκρατηθούν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση και να καλμάρει το εσωκομματικό ακροατήριο για χάρη του κ. Σαμαρά.
  • Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή μάς κατηγόρησε ότι λέμε ψέματα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας έκανε δηλώσεις για συμψηφισμό των τουρκικών παραβιάσεων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ με τις προσφυγικές ροές. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τις δηλώσεις στα Πρακτικά διαψεύδοντάς τον. Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μητσοτάκης έχει το θάρρος, είτε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ότι μας είπε ψεύτες, είτε να αποπέμψει τον κ. Πέτσα αν παίρνει αποστάσεις από τις επικίνδυνες απόψεις του.
  • Η ΝΔ προσπαθεί να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό ζήτημα όπως το προσφυγικό, προσπαθώντας να χαϊδέψει τα αυτιά πολιτών και αυτοδιοικητικών της στελεχών που του έχει ταΐσει μίσος και λαϊκισμό και τους έχει πείσει ότι για το πρόβλημα ευθύνεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο πόλεμος και η ανάγκη των ανθρώπων να σωθούν από αυτόν. Όταν ήρθαν στην κυβέρνηση «ανακάλυψαν» γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους και έδειξαν την ανικανότητά και την ιδεοληψία τους. Καλλιεργούν ένα ξενοφοβικό κλίμα και προβαίνουν σε επικίνδυνες πολιτικές όπως η κατάργηση του ΑΜΚΑ για πρόσφυγες, δημιουργώντας έτσι μια υγειονομική βόμβα.
  • Στον Νόμο για την παροχή ασύλου που ψήφισε η ΝΔ, προσπαθούν να κάνουν μια συρραφή πολλών ευρωπαϊκών οδηγιών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αλληλοεπικαλύπτονται και οι διατάξεις του παραβιάζουν Διεθνείς συμβάσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δόγμα αποτροπής που θα δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους, κατήργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι έφυγαν χρήσιμοι άνθρωποι που διαχειρίζονταν το προσφυγικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *