Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ.Καχριμάνης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Share Button

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας επισημαίνει με πανηγυρικό τρόπο σε όλους μας, την αξία της συνεισφοράς της μητέρας στην κοινωνία, κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Η μητέρα καλείται καθημερινά, και ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίζει, συχνά με άνισους όρους, τις αντιξοότητες, παραμένοντας ταυτόχρονα το καταφύγιο και η παρηγοριά μας.
H σημερινή ημέρα είναι μια μέρα γιορτής αλλά οφείλει να είναι και μία μέρα προβληματισμού. H σύγχρονη μητέρα καλείται να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, πιο δύσκολους και απαιτητικούς.
Οι ανάγκες της σύγχρονης μητέρας είναι τόσο πολυδιάστατες, όσο και οι απαιτήσεις που έχει το περιβάλλον της από την ίδια, η οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα μητρικά καθήκοντα, στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς της.
H ενίσχυση της γυναίκας – μητέρας στο δύσκολο λειτούργημα που καλείται να υπηρετήσει, πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της μητέρας, κρίνει απαραίτητη:
• Τη στήριξη του διπλού ρόλου γυναίκας – μητέρας, με την πρόταση δέσμης μέτρων για την αρμονική συνύπαρξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
• Την παροχή της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας.
• Την αποτελεσματική στήριξη και ενθάρρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, και
• Την αλλαγή (μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας) των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων.
Οφείλουμε επίσης να μεριμνούμε για τις μητέρες παιδιών με αναπηρία.
Η γιορτή της μητέρας πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση για αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλες τις μητέρες και ιδιαιτέρως στις μητέρες που δίνουν ένα δύσκολο και άνισο αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες για την ανατροφή των παιδιών τους.

Ευχόμαστε σ’ όλες τις μητέρες χρόνια πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *