Ο πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας Dr Γεώργιος Παξινός στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Share Button

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου,  στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», η εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας για την παρουσίαση του επιτυχημένου μυθιστορήματος “Κατ’ Εικόνα” του διεθνούς φήμηςνευροεπιστήμονα,DrΓιώργου Παξινού, ο οποίοςέχει χαρτογραφήσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Στην παρουσίαση μίλησαν η κα Αικατερίνη Ψαροπούλου, Καθηγήτρια Φυσιολογίας, στο Τµήµα Βιολογικών Εφαρµογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστήµιου Ιωαννίνων και  η κα Μαρίνα Μπέση, Νηπιαγωγός-Φιλόλογος, Msc στις Επιστήµες Αγωγής, Διευθύντρια Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ενώ  την εκδήλωση συντόνισε η κα Νικολέτα Λάµπρου, Νοσηλεύτρια MPH.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ της Αυστραλίας Γιώργος Παξινός παρουσιάζοντας, το βιβλίο του “Κατ’ Εικόνα”, αναφέρθηκε στις επιστημονικές του έρευνες, στα όρια της επιστήμης και του νου, στη συμφιλίωση του ανθρώπου με τη φύση και σεανθρώπινες αξίες κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ Παξινός με εκπροσώπους του ΚΕΠ Υγείας και του Δήμου Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο της πόλης, όπου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας αναφέρθηκε στις εγκεφαλικές βλάβες που προκαλούνται από ατυχήματα καθώς και στις έρευνές του για τον  ανθρώπινο εγκέφαλο. Με το πέρας της ομιλίας του, ο κος Παξινός απάντησε σε ερωτήσεις που του απηύθυναν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *