Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Share Button

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγάλοι, δήλωσαν ευχαριστημένοι και από το προσκύνημα στην ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας και από την περιήγηση του όμορφου νησιού, από το ένα άκρο του στο άλλο. Στη μονή της Φανερωμένης ο π. Σιλουανός, περιέγραψε την ιστορία του ιερού αυτού τόπου, αλλά και απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους προσκυνητές.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “οι άνθρωποι, έστω και αν θέλουν, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, όμως υπάρχει ο Ένας, ο Πιστός και αδιάψευστος στους αιώνες. Είναι ο αξιόπιστος Θεός, που τηρεί όλες Του τις υποσχέσεις και γι’ αυτό ο καθένας μας πρέπει να βασίζεται χωρίς δισταγμό σ’ Αυτόν. Έτσι θα ξεπεραστούν η αβεβαιότητα, η ανησυχία και η ανασφάλεια, που είναι το χαρακτηριστικό των ημερών μας”. Και επεσήμανε: “Ο Θεός, παρότι μας αγαπάει, επιτρέπει τον πειρασμό. Αφήνει τη δοκιμασία τόσο όσο χρειάζεται για την άσκηση στην αρετή, για τη γυμνασία της ψυχής, για την ωφέλειά μας. Και στην κατάλληλη στιγμή θα την σταματήσει”.

Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού ευχαρίστησε τον ταπεινό και σεμνό π. Σιλουανό, για τη χρήσιμη παρέμβασή του, συμπλήρωσε πως “είναι μονόδρομος στην πιστότητα του Θεού να στηρίξουμε και μεις τη ζωή μας ολόκληρη, για να είναι γερή και ασάλευτη”.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *