Πράξεις για προσχολική αγωγή και ΚΔΑΠ εντάχθηκαν στο Ε.Π. “Ήπειρος 2014-2020”

Share Button

Δύο νέες πράξεις παροχής υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2,236 εκ ευρώ, εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Οι δύο πράξεις αφορούν στην παροχή σε ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το σχολικό έτος 2017-2018, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις πράξεις:

Ø  «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.971.128, ευρώ.  Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:

* η παροχή θέσεων σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη από 2 ή από 8 ή από 18 μηνών έως 2,5 ετών και προ-νήπια από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο)

*η παροχή θέσεων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και σε παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Ø  «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2017-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 265.722 ευρώ.

Ø  Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:

* η παροχή θέσεων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια  με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών

* η παροχή θέσεων Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.), για παιδιά με αναπηρία ή/και εφήβους ή/και άτομα  με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία.

Φορέας υλοποίησης των δύο πράξεων είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *