Ράγισαν καρδιές στην αποκάλυψη της προτομής του αγνοούμενου στην Κύπρο Βασίλη Μονάχου στο Καστρί (+εικόνες, +βίντεο)

Share Button

Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αβάσταχτος και βουβός. Η περηφάνια για την γενναιότητα, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε στο πεδίο της μάχης αμέτρητη.

Σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί τα αποκαλυπτήρια του αγνοούμενου κατά της μάχης της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο το 1974 Βασίλη Μονάχου του Μιχαήλ στον γενέθλιο τόπο του, το Καστρί.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Προηγήθηκε η δέηση για την εύρεση αγνοουμένων από ιερείς και η ανάγνωση ενός σύντομου βιογραφικού σημειώματος του στρατιώτη.

Κατέθεσαν στεφάνια ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παραμυθιάς, αρχιερατικός επίτροπος περιφέρειας Ηγουμενίτσας πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσα, Φιλιατών και Παραμυθιάς Γιάννης Λώλος, Σπύρος Παππάς και Σταυρούλα Μπραΐμη, οι εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών και συγγενείς του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *