Στέλιος Κούλογλου από την Ηγουμενίτσα: “Απειλή για την Ευρωπή η ακροδεξιά”

Share Button

Τους βασικούς λόγους που η ακροδεξιά ενισχύεται στην Ευρώπη, με βασική αιτία την κοινωνική ανισότητα και τις πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και έχουν προκαλέσει την ανασφάλεια και την οργή του κόσμου, με τους ακροδεξιούς να προωθούν μια ατζέντα ενάντια στα δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα των Ευρωπαίων πολιτών, παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε ανοιχτή εκδήλωση στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας με θέμα «Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά ή Προοδευτική Συμμαχία;»

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η οικονομική ανασφάλεια, τόσο πέφτει η εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά κόμματα και υπάρχει πεδίο για την ακροδεξιά. Για την Ελλάδα ανέφερε ότι οι αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής ήταν η οικονομική χρεοκοπία, η οργή και ο θυμός γι’ αυτήν και η κατάρρευση του παλιού πολιτικού συστήματος”.

«Βλέπουμε πως όταν προοδευτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αλλάξουν πολιτική και να επουλώσουν τις πληγές των πολιτικών λιτότητας βρίσκουν αντιδράσεις. Υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και μια άλλη, συντηρητική, που καθοδηγείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, και δεν τα θέλει αυτά».

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Κούλογλου επισκέφθηκε την μαρτυρική Παραμυθιά και το μνημείο των 49 Προκρίτων,  ενώ της ανοικτής εκδήλωσης ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *