Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπελιού

Share Button

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά τον τρύγο και έως 30 Νοεμβρίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ)436/2009, όπως  ισχύει κάθε φορά .

Ειδικότερα για το έτος 2018, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας « Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προιοντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α. & Τρ. www. minagric.gr . H ημερομηνία υποβολής των  Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει  την 17η   Σεπτεμβρίου 2018 και λήγει στις 30η   Νοεμβρίου 2018, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις  δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2018.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής: οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή και οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).

 

 Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *