Συνάντηση του Μ.Κάτση με τους τους εργαζομένους στη δασοπροστασία στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Σήμερα επισκέφτηκα το Δασάκι της Ηγουμενίτσας και είχα τη χαρά να συναντήσω τους εργαζομένους στη δασοπροστασία, να δω από κοντά τη σημαντική δουλειά που έχουν κάνει στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της προστασίας του δάσους, καθώς και να συνομιλήσω μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Για πρώτη φορά πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας από κοινού με
το Υπουργειο Εργασίας, με στόχο τη δασοπροστασία και την επιστροφή της ζωής στα δάση μας, ενισχύοντας σημαντικά, με 5.066 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει πολύ σημαντικό έργο, τόσο στην απομάκρυνση σκουπιδιών και εύφλεκτων υλικών από το δάσος, όσο και στην αποκατάσταση και στην ανάδειξη των μονοπατιών για την εύκολη πρόσβαση των συμπολιτών μας σε αυτό.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση ρούχων και μέσων προστασίας στους εργαζομένους, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα και πιο αποτελεσματικά να επιτελούν το έργο τους, ενώ το Υπουργείο πρέπει να εξετάσει σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο αυτή η πιλοτική δράση που είδαμε φέτος, θα ενισχυθεί.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφατα μίλησε απαξιωτικά τόσο για τους εργαζομένους όσο και τις ικανότητές τους στη δασοπροστασία, λόγω της πρόσληψης τους με κοινωνικά κριτήρια, εμείς πιστεύουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για την πρόληψη των πυρκαγιών και την ανάδειξη των δασών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *