Συνάντηση του Ν. Κάτσιου με την Αγνή Δρίμτζια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Share Button

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα βρέθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Παραμυθιώτισσα Διαχειρίστρια του Μουσείου, κ. Αγνή Δρίμτζια.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των προοπτικών σύναψης μιας εποικοδομητικής πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με το δήμο Σουλίου και την οικογένεια Βούλγαρη (Bvlgari), ώστε αμέσως μετά τις εκλογές, να τεθούν οι βάσεις προκειμένου ο Πολυχώρος Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στον οποίο θα μετατραπεί το κτίριο Βούλγαρη στην Παραμυθιά, να έχει την καλύτερη δυνατή πολιτιστική αξιοποίηση και τη μέγιστη δυνατή διεθνή προβολή, με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) λειτουργεί από το 2016 στα Ιωάννινα το Μουσείο Αργυροτεχνίας, ένα εμβληματικό θεματικό μουσείο με διεθνή αναγνώριση και  τεράστια συνεισφορά στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση του τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις με τη Συντονίστρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας για το πως η πολιτιστική κληρονομιά στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπορεί να διασυνδεθεί αποτελεσματικά με κομβικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός, η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση.

“Η κ. Αγνή Δρίμτζια είναι μια Παραμυθιώτισσα που διαπρέπει με τη δουλειά της και έχει κάνει γνωστό ανά την υφήλιο το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Π.Ι.Ο.Π. το οποίο διευθύνει. Η εμπειρία της και οι ιδέες της είναι πολύτιμες για εμάς προκειμένου να δημιουργήσουμε στο δήμο Σουλίου συνθήκες εξωστρέφειας για την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε ο Ν. Κάτσιος.

Η κ. Αγνή Δρίμτζια δεσμεύτηκε να μεταφέρει προς τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου το ενδιαφέρον του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου και ζήτησε από τον Ν. Κάτσιο αμέσως μετά τις εκλογές να συναντηθούν και πάλι για να δρομολογήσουν το πλαίσιο της επωφελούς συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *