«Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν αντέχει να αποδυναμωθεί περισσότερο»-Επιστολή Β. Γιόγιακα προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Share Button

Την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Πάργας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να αποδυναμωθεί το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι πιθανή μετακίνηση ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου για την πραγματοποίηση ορισμένων εφημερίων στο Κέντρο Υγείας Πάργας από τον Ιούνιο θα δυσχεράνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο, αλλά και την εξυπηρέτηση τουριστών και διερχομένων στην περιοχή.

Κατά συνέπεια ζητεί από τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας Πάργας να καλυφθούν από ιατρικό προσωπικό άλλων μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ. στην Ήπειρο που αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα έχουν λιγότερη κίνηση και πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα γιατρών σε σχέση με το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

Προς

κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο

Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Ηγουμενίτσα, 5 Μαΐου 2016

Αξιότιμε κύριε Νικολόπουλε,

Σύμφωνα με προφορική σας ενημέρωση εξετάζεται η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου για την πραγματοποίηση ορισμένων εφημερίων στο Κέντρο Υγείας Πάργας από τον Ιούνιο.

Στο βαθμό που αυτό ισχύσει, σημαίνει ότι δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η δυνατότητα εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο, αλλά και η εξυπηρέτηση τουριστών και διερχομένων στην περιοχή.

Κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάργας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σας ζητώ να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα ώστε αυτές να καλυφθούν από ιατρικό προσωπικό άλλων μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ. στην Ήπειρο που αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα έχουν λιγότερη κίνηση και πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα γιατρών σε σχέση με το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν αντέχει να αποδυναμωθεί περισσότερο.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Γιόγιακας

Βουλευτής Θεσπρωτίας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *