Χρ. Σπίρτζης: “Η Ιόνια Οδός δίνει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία”

Share Button

Τεράστιο έργο με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων και κατ΄επέκταση για την οικονομία χαρακτήρισε το έργο της Ιόνιας Οδού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.
Το συγκεκριμένο έργο, που ουσιαστικά συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, αλλάζει τον κυκλοφοριακό χάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, όπως είπε ο υπουργός, “αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί από το λιμάνι της Πάτρας προς τη Θεσσαλονίκη, πλέον, όσον αφορά τον χρόνο και το δίκτυο, η διαδρομή είναι πολύ πιο εύκολη και λιγότερος ο χρόνος (που απαιτείται)”. Αυτό -σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη- σημαίνει ότι αλλάζουν πολλά σε σχέση με τις παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, γιατί οι οδικοί άξονες δεν αφορούν μόνο τη μετακίνηση των πολιτών με ασφάλεια, αλλά έχουν πολλαπλά οφέλη στην παραγωγική δραστηριότητα.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το τμήμα Αντίρριο – Κλόκοβας δεν έμεινε καθόλου πίσω (σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής), λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό το τμήμα έπρεπε να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2017 και παραδίδεται τώρα, μήνες νωρίτερα.
“Είναι ένα έργο στο οποίο έγιναν οι σήραγγες σε χρόνο ρεκόρ, είναι μάλιστα υποψήφιος ο χρόνος της κατασκευής των σηράγγων αυτών για να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το μικρό τμήμα που απομένει για την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού θα είναι έτοιμο πριν τον Αύγουστο για να παραδοθεί για πλήρη χρήση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *