Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι του Νομού Θεσπρωτίας από τις επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους

Share Button

lukoiΑυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα επιθέσεων λύκων σε κατσίκια, γίδια και πρόβατα στο Νομό Θεσπρωτίας. Πολλοί κτηνοτρόφοι αναφέρουν πώς οι επιθέσεις των λύκων είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και οι ίδιοι φαντάζουν ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε.

Πλέον οι ελπίδες των κτηνοτρόφων στρέφονται προς τους αρμόδιους φορείς για την καταβολή αποζημιώσεων.

Από τις άγριες διαθέσεις των λύκων δεν γλίτωσε το κοπάδι και της προέδρου των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώς Λύκα.

Η ίδια εμφανώς σοκαρισμένη ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία που καταδεικνύει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το κοπάδι της.

“Είναι η στιγμή που χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Η επιδρομές λύκων στην περιοχή μας έχουν στοιχήσει πολύ ακριβά και πρέπει σύντομα να γίνει κάτι. Αυτή είναι η απάντηση στον κύριο Μουζάκη που έλεγε προχθές ότι είμαστε όλοι το ίδιο ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Να ένα πρόβλημα που δεν περιμέναμε κ δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε! Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου”, αναφέρει η κ.Λύκα.

Η κτηνοτρόφος αντικρίζοντας το θέαμα έμεινε έκπληκτη ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία της και ειδοποίησε κλιμάκιο κτηνοτρόφων του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα επί τόπου αυτοψία για να μεριμνήσουν περαιτέρω για την αποζημίωσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *