Εκδήλωση “Η προδομένη Αυτοκρατορία” στην Παραμυθιά (+VIDEO)

Share Button

tsitasΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Παραμυθιά, η ιδιαίτερα πρωτότυπη εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης “Η προδομένη Αυτοκρατορία” (29 Μαϊου 1453) που περιελάμβανε αφηγηματική και θεατρική παρουσίαση του ιστορικού και μεγαλειώδους αυτού γεγονότος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Π.Ε Θεσπρωτίας, τον Δήμου Σουλίου και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο  Γραικοχωρίου και εντασσόταν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων των εορτών Σουλίου, Εμπνευστής ήταν ο ιστορικός-αρχαιολόγος Φώτης Τσίτας με την πολύτιμη συμβολή και συνεισφορά από τον πρόεδρο του Φ.Ο. Γραικοχωρίου Γιώργου Ματρακούκα και πλήθος άλλων συντελεστών (ηθοποιών, αφηγητών, σκηνοθετών) που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παρουσιάζοντας μια πολύ προσεγμένη εκδήλωση.

Παρακολουθείστε το video από την εκδήλωση (ΚΑΜΕΡΑ: Βαγγέλης Χαλμαντζής)

1 response on Εκδήλωση “Η προδομένη Αυτοκρατορία” στην Παραμυθιά (+VIDEO)

  1. Γιορταζοντας την Παρασκευη την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισα θυμήθηκα τον βαθύ πόθο και την ελπίδα του λαού μας¨ΠΆΛΙ με χρόνους και καιρούς ΠΑΛΙ δικά μας θά ΄ναι..Το ‘ΠΑΛΙ’ σημαίνει ότι πάντα ήταν δικά μας και ο Θεός επέτρεψε για τα λάθη και τις αμαρτίες μας να πέσουν στα χέρια του εχθρού..Τι φωνάζει και ζορίζεται ο κάθε Ερντογάν ότι θα κάνει την Αγιά Σοφιά Τζαμί ή Μουσείο..Τι πρόσφερε ο Μωαμεθανισμός στη Βασιλίδα των Πόλεων στα τόσα χρόνια σκλαβιάς και στη μεγαλοσύνη των ελληνικών χριστιανικων μνημείων?Πέραν της όποιας παράδοσης του τουρκικου λαου την οποία σεβόμαστε,απολύτως τίποτα!!!.Το πνεύμα της Βασιλεύουσας ήταν είναι και θα είναι μεσω των μεγαλειωδών βυζαντινών μνημείων ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.Ας ξεκινήσουμε με αυτές τις σκέψεις την προετοιμασια βίωσης της ανάμνησης της Αλωσης την 29η Μαίου..Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *