Στον Οικονομικό Εισαγγελέα το πόρισμα της Επιτροπής για τα “θαλασσοδάνεια” ΜΜΕ και κομμάτων-Μ.Κάτσης: “Η μάχη για την κάθαρση μόλις ξεκίνησε και κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους”

Share Button

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και μέσων ενημέρωσης από τράπεζες ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την χρηματοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διακρίβωση της τέλεσης ή μη, αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων, και αν προκύψει κάτι το επιλήψιμο, να ασκήσει τα δέοντα (δηλαδή ποινικές διώξεις).

Ακόμη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην παραγγελία της προς τον κ. Αθανασίου αναφέρει, ότι εάν αυτός κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα εισαγγελικών αρχών του 2013, να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό αυτό πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

“Eπειδή κάποιοι βιάστηκαν για να καθησυχάσουν τις ανασφάλειες τους και να πουν ότι τίποτα δεν βρήκε η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια, τους πληροφορούμε ότι βιάστηκαν να προδικάσουν”, σχολίασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει: “Και προανακριτική έρευνα βάση του πορίσματος που διαβιβάσαμε στην εισαγγελία ΑΛΛΑ και ανάσυρση από το συρτάρι του πορίσματος Καλούδη (που καταλόγιζε ποινικές ευθύνες σε πολιτικά και τραπεζικά στελέχη) και μπήκε στο συρτάρι με επαίσχυντη ν-τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης (Απρίλη 2013)”
Υ.Γ. Η μάχη για την κάθαρση μόλις ξεκίνησε και κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους. Η δικαιοσύνη να αφεθεί από όλους να δράσει απερίσπαστη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *