“Η εποχή της Χιμαίρας”: Η απορία της ημέρας, Γράφει ο Δημήτρης Θωμάζος

Share Button

Παρατηρώ πολλές φορές αρκετούς να αναφέρονται χαριτολογώντας , θέλω να πιστεύω , στο ότι … για να καταλάβεις τις γυναίκες χρειάζονται τόμοι και τόμοι να γραφτούν και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.
Δεν άκουσα κάποιον , με τον ίδιο τρόπο , χαριτολογώντας δηλαδή , να αναφέρεται έστω και σε ένα μικρό εγχειρίδιο ή έστω σε μία σελίδα με σύντομες οδηγίες στο …. πώς θα καταλάβουμε έναν άνδρα.
Δηλαδή η γυναίκες , με λίγα λόγια , είναι τόσο πολύ κυκλοθυμικές και αινιγματικές , ενώ οι άνδρες είναι ανοιχτό βιβλίο , να υποθέσω. Πολύ άτοπο και περίεργο μου φαίνεται.
Γιατί δηλαδή θα πρέπει να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ για να καταλάβω τον τρόπο σκέψης ενός πλάσματος που δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να καταλάβει την δική μου ψυχοσύνθεση.
Όπως καταλαβαίνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι σωστό.
Και προσωπικά , δεν θεωρώ τόσο πια απίστευτο κατόρθωμα, το να καταλάβουμε ό ένας τον άλλον , ανεξάρτητα του φύλου του. Αρκεί να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας.
Και εδώ τίθεται το κρίσιμο ερώτημα …. Κατά πόσο υπάρχει η εμπιστοσύνη στην σχέση και πόσο εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να ρίξουμε βάρος στο να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας χωρίς πολλά αινιγματικά και «σκοτεινά σημεία» , που μας οδηγούν σε στιγμές που … «σηκώνουμε τα χέρια ψηλά» … στο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.
Όλη αυτή η μυθοπλασία έχει οδηγήσει τα αγόρια της εποχής μας να μη παίρνουν το ρίσκο να πλησιάσουν εύκολα τα κορίτσια νιώθοντας άβολα και πολύ κακώς … εκτεθειμένα στις εκάστοτε προθέσεις των κοριτσιών …. (ήταν γραφτό να το ακούσω και αυτό) .
Ασχολούνται λοιπόν με άλλες δραστηριότητες και με το γυναικείο φύλο, μόνο , για συγκεκριμένο σκοπό και λόγο.
Θα τονίσω και κάτι που λειτουργεί πολύ ανάποδα στην εποχή που ζούμε.
Κάποτε εκτιμούσες τον ψυχικό κόσμο και τα χαρίσματα , κάποιου ατόμου και μετά ανακάλυπτες τα υπόλοιπα «χαρίσματά» του. Τώρα προβάλεις δημόσια τα … «χαρίσματά» σου και μετά απαιτείς να εκτιμήσει κάποιος τα ψυχικά σου χαρίσματα.
Αυτό κι αν είναι άτοπο.
Από αυτό που θα προβάλεις … εξαρτάται πια μερίδα ανθρώπων θα προσελκύσεις.
Και ακούς απογοητευμένους ανθρώπους μετά , που ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν για πιο λόγο απέτυχαν στις σχέσεις τους.
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς κάποια στιγμή με τον εαυτό μας και να ξεκαθαρίζουμε τι ψάχνουμε και να προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε με τον ανάλογο σωστό τρόπο .
Δεν είναι δυνατόν να προβάλουμε τα υπέροχα «κάλλη» μας και να περιμένουμε να εκτιμήσει τα ψυχικά μας χαρίσματα.
Τέλος πάντων. Πολλά είπα και «σηκώνει πολύ κουβέντα» το συγκεκριμένο θέμα.
Απλά ως συνήθως … τέτοιες ώρες είναι ιδανικές για …. «τροφή του μυαλού» .
Δημιουργός:
Δημήτρης Θωμάζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *