Παράταση της έκθεσης PORTαRT στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Share Button

Λόγω του αμείωτου και συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος του κοινού για την έκθεση PORTαRT του Σωματείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας της έκθεσης μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2017. Σε αυτή την περίοδο θα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστούν επιπλέον δραστηριότητες όπως διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνδυασμό με βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης για μαθητές.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και είναι ανοιχτή προς επίσκεψη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

παράταση έκθεσης portart αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η έκθεση Εικαστικών Τεχνών PORTαRT, αποτέλεσμα συνεργασίας του Σωματείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Με επίκεντρο τις έννοιες του λιμανιού ως πύλη εισόδου-εξόδου,ως αφετηρία και ως προορισμό, ως καταφύγιο, ως τόπος συν-εργασίας και ανταλλαγής πολιτισμού είναι μια ακόμη έκφανση των πολιτιστικών, πνευματικών, καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών σκοπών του Σωματείου. Σηματοδοτεί την έναρξη επικοινωνίας με την κοινωνία της Θεσπρωτίας και θέτει τη βάση για ένα εικαστικό διάλογο μεταξύ σύγχρονων Ηπειρωτών καλλιτεχνών και κατοίκων – επισκεπτών της περιοχής. Επιχειρεί επίσης να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη συνεργασίας του Σωματείου με τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α και να συνεισφέρει στη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το εικαστικό γίγνεσθαι της Ηπείρου του σήμερα.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού 31 Ηπειρώτες απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη του Σωματείου μας, πολλοί εκ των οποίων υπηρέτησαν είτε υπηρετούν ως  εκπαιδευτικοί Εικαστικών στην Α/θμια, Β/θμια ή Γ/θμια Εκπαίδευση.

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι εικαστικοί:

Αδαμαντίδης Λεωνίδας, Βέργου Ελευθερία, Δερέκα Αγγελική, Δούκα Νίκη, Ζωγάκης Γιάννης, Θάνου Χαρά, Καρδάση Γεωργία, Κοντοδήμα Αγγελική, Κρομμύδας Παναγιώτης, Μήτση Ειρήνη, Μήτσης Γιώργος, Μπόμπορη Αγγελική, Μπόμπορης Βαγγέλης, Μπουκουβάλας Θανάσης, Μυλωνά Ηρώ-Σοφία, Ναυρόζογλου Λένα, Οικονομίδης Μιχάλης, Παπαγεωργίου Ευδοκία, Παρίση Άννα, Πλιακοπάνος Πάνος, Ράτσικας Δημήτρης, Σέλιος Οδυσσέας, Σταθοπούλου Ράνια, Σταύρου Έφη, Στύλιου Έλλη, Τσεσμελή Αναστασία, Τσίκα Ελένη, Τσιόδουλος Στέφανος, Τσιρογιάννης Δημήτρης, Χαλάστρας Γεώργιος, Χατζηχρήστος Γιάννης.

https://epirusplasticartists.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *