Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Συσκευαστήριο Ιχθύων «Δάγων» (+ΦΩΤΟ, +BINTEO)

Share Button

“Βούληση της κυβέρνησης είναι η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα”υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας «Δάγων».

“Αυτό το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας θέλουμε να στηρίξουμε και να οικοδομήσουμε στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας”.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η διοίκηση και οι εργαζόμενοι γνωστοποίησαν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές του κλάδου και οι δυνατότητες στήριξης εκ μέρους της κυβέρνησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ιχθυοκαλλιέργεια που αποτελεί τον πλέον δυναμικό και παραγωγικό κλάδο του Νομού Θεσπρωτίας.

Τον κ.Τσίπρα συνόδευαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέκος Χαρίτσης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την υποδειγματική λειτουργία του Συσκευαστηρίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα στην Ελλάδα, πλήρως πιστοποιημένο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας 5 ιδιοκτητών μικρών εταιρειών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του. Η δυναμικότητά του είναι 20 τόνοι την ημέρα και σε ετήσια βάση αγγίζει τους 7.000, με δυνατότητα επέκτασης γραμμής φιλετοποίησης.

Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών αποτελεί για την Θεσπρωτία την βαριά της βιομηχανία. Ο νομός από το σύνολο των εξαγωγών που κάνει, το 84% προέρχεται από τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο ετήσιος οικονομικός κύκλος των ιχθυοκαλλιεργειών ξεπερνάει τα 60 εκ. ευρώ και ουσιαστικά είναι η μοναδική παραγωγική βιομηχανική δύναμη απασχολώντας 500 εργαζόμενους.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *