Η πρόταση για το ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα … ούτε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

Share Button

Γράφει ο Γιώργος Β.Ντάνης

Η χθεσινή σύσκεψη για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, ανέδειξε ότι εμπαίζεται η κοινή γνώμη ως προς το πρόβλημα του ΤΕΙ με την προβλεπόμενη συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα καυτό ζήτημα το οποίο πληγώνει βάναυσα τις τοπικές κοινωνίες στη Θεσπρωτία. Εμπαιγμός ο οποίος είναι εν γνώσει (;) τοπικών κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων .

Η πρόταση που φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση είναι: Κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων το οποίο εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και παράλληλα συγχώνευσή του με αυτό της Πρέβεζας.

Αντίμετρα (πως χρυσώνουμε το χάπι): Δύο τμήματα επιπέδου ΙΕΚ .

Δηλαδή αντί να αναβαθμίσουν το τμήμα που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα σε πανεπιστημιακό έρχονται να μας περιπαίξουν κι από πάνω με τα πρωτοφανή  παιδαγωγικά τους «δώρα», να δημιουργήσουν δηλαδή τμήματα Ιχθυοκομίας και Φυτικής παραγωγής επιπέδου ΙΕΚ !!!

Μια κυβέρνηση που θέλει την αποκέντρωση, μια κυβέρνηση που θέλει τις τοπικές κοινωνίες κυρίαρχες και συμμετοχικές δήθεν, μια κυβέρνηση που πριν λίγες ημέρες σύσσωμη υποσχόταν την στήριξη της Ηπείρου, «Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις», καρατομεί ακαδημαϊκά και εν κρυπτώ την Ηγουμενίτσα και κατ’ επέκταση την Θεσπρωτία.

Ας μην γίνουμε οι ιθαγενείς που θα αρκεστούμε στα σύγχρονα καθρεφτάκια, στην προκειμένη περίπτωση, δορυφορικά πιάτα και άλλες αόριστες υποσχέσεις κι ας απαντήσουμε ενωμένοι δυναμικά σε αυτή την ωμή πρόκληση, σε μία ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης της Θεσπρωτίας.

Η Θεσπρωτία δεν έχει να αντιπαλέψει καμιά άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου, απαιτεί το ίδιο κι από τους υπόλοιπους. Φυσικά οι Θεσπρωτοί δεν θα επιτρέψουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη απ όπου κι αν εκπορεύονται, μέσα κι έξω από τη Θεσπρωτία δηλαδή.

Στον ενδεχόμενο αντίλογο ότι το υπάρχον τμήμα της Ηγουμενίτσας είναι θνησιγενές, τους παραπέμπω στο προηγούμενο άρθρο μου και καλώ όσους έχουν επιχειρήματα και αντίλογο να τα καταθέσουν. Επίσης καλώ της επιτροπή να δώσει στην δημοσιότητα την συνολική πρόταση για τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ήπειρο στην οποία θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα !

Κλείνοντας θα παραθέσω μία σύντομη σύγκριση για την πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να καταρριφθεί ένας ακόμα μύθος.

ΗγουμενίτσαςΠρέβεζα
Campus βρίσκεται εντός της πόληςCampus βρίσκεται εκτός πόλης
Το εστιατόριο βρίσκεται εντόςτου campusΤο εστιατόριο βρίσκεται εκτός του campus
Υπάρχουν εντός του campusφοιτητικές εστίεςΔεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες

Με βάση λοιπόν τον παραπάνω πίνακα θέλουν να μας πείσουν ότι η Πρέβεζα έχει καλύτερες υποδομές. Τα συμπεράσματα δικά σας !

Γεώργιος Β. Ντάνης
Μηχανικός Πληροφορικής (MSc)
Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *