“Είμαστε οι ραγιάδες της Ευρώπης. Από εταίροι, γίναμε εταίρες”-Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό

Share Button

Επιμέλεια:
Βασιλική Β. Παππά
[email protected]

Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στο Culturemagazine έναν αγαπημένο ηθοποιό, τον Γρηγόρη Βαλτινό. Έναν ηθοποιό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στη σκηνή του θεάτρου μέχρι σήμερα. Ίσως, είναι από τους λίγους που έχει δοκιμαστεί σε όλα τα είδη του θεάτρου και έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, από το αρχαίο δράμα ως την κωμωδία, την πρόζα, την επιθεώρηση και το μιούζικαλ. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε μεγάλα μουσικά έργα, όπως το “Άξιον εστί” και οι “Ελεύθεροι πολιορκημένοι”. Στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και γνωρίζει διεθνή προβολή αφού όπως μας αναφέρει παρουσιάστηκε πέρα από την Ελλάδα, στην Αμερική, στη Ν. Αμερική και σε πολλές άλλες χώρες. Αυτό τον καιρό υποδύεται τον Αλέξη Ζορμπά στη θεατρική διασκευή των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τη θρυλική μουσική του Μ. Θεοδωράκη.
Θεωρώ, ότι είναι μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έχω πάρει τα τελευταία 15 χρόνια γιατί ο λόγος του είναι αυθεντικός και χωρίς επίφαση διανοουμενίστικου νεοπλουτισμού. Πρόκειται για έναν άνθρωπο πραγματικά καλλιεργημένο, εργάτη μιας τέχνης που επέλεξε να υπηρετεί με πάθος, με ήθος, αξίες και κυρίως αυτοδημιούργητο και χωρίς να προκαλεί..
Όταν οι περισσότεροι του χώρου του δημιουργούν σκάνδαλα και αναλίσκονται σε πράγματα εφήμερα και ματαιόδοξα, εκείνος δούλευε και δουλεύει ως στρατιώτης, αθόρυβα και διακριτικά προσέχοντας τα βήματά του να έχουν μια σταθερότητα και διάρκεια.. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι προσπαθούν να ενταχθούν σε ένα κομματικό μηχανισμό προκειμένου να προσπορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη, εκείνος όχι μόνο αντιστέκεται αλλά δεν διστάζει να εκφράζει τη γνώμη του για τα “κακώς κείμενα” της εποχής μας, αποδίδοντας ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.. Πέρα από την όποια διαδρομή του η οποία είναι αξιοζήλευτη, αυτό το στοιχείο της προσσωπικότητάς του, τον ανέβασε ακόμη περισσότερο στα μάτια μου, καθώς λίγοι είναι εκείνοι που θα τα έβαζαν με το κατεστημένο για ευνόητους λόγους…

Η Βασιλική Β.Παππά είναι υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηγουμενίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *