Βραβεύτηκε το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται» στο Μουσείο της Ακρόπολης (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Σπουδαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου που βραβεύτηκε στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται» το Σάββατο το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και η    Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Τζέλλου.

“Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που έκαναν υπερήφανους τους Θεσπρωτούς με τη σημερινή βράβευση” υπογράμμισε ο Μάριος Κάτσης και συμπλήρωσε: “Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, δημιουργικό, με συνεργασίες που προάγει την κριτική σκέψη και τη φαντασία, αποτελεί το καλύτερο εφόδιο στη σημερινή εποχή κρίσης των θεσμών και των αξιών”.

Οι δώδεκα μαθητές της Γ2 Τάξης του Σχολείου πραγματεύτηκαν το επικό έργο «Οδύσσεια του Ομήρου» επιδιώκοντας μια διαφορετική προσέγγιση του μαθήματος της Ιστορίας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση και της επίβλεψη των δασκάλων χρησιμοποίησαν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους συμμετέχοντας ενεργά σε μια ομαδική εργασία παράγοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οι μαθητές συγκέντρωσαν, ταξινόμησαν, διαλέξανε και χρησιμοποιήσανε προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και αξιοποίησαν γραπτές και προφορικές πηγές.

Δείτε την ταινία που ετοίμασαν οι μαθητές στο video που ακολουθεί:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *