Ο Μ. Κάτσης για την πρόσκληση ΕΣΠΑ για τοποθέτηση μηχανισμών σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ

Share Button

Στις 27 Νοέμβρη βγαίνει πρόσκληση ΕΣΠΑ για παραθαλάσσιους Δήμους ώστε να τοποθετηθούν μηχανισμοί σε θάλασσες και σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ. Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται έτσι σε ένα αίτημα εθνικής σημασίας καθώς αφορά τα δικαιώματα των ΑμεΑ, την καινοτομία και την έρευνα των Πανεπιστημίων αλλά και την αναβάθμιση του τουρισμού στη χώρα. (83εκ τουρίστες ΑμεΑ πανευρωπαϊκά και τζίρος από 83 εώς 166δις €).

Στην Ηγουμενίτσα έχουμε από το 2016 ένα τέτοιο σύστημα στην παραλία του Δρεπάνου (υλοποίησε η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας ) ύστερα από επιστολή μου στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ηγουμενίτσας και είναι ευκαιρία να επεκταθεί και σε άλλες παραλίες μας. ( https://tinyurl.com/hbndjwa )

Στη συνέχεια 44 συνάδελφοί μου και εγώ με πρωτοβουλία της Εφη Γεωργοπούλου καταθέσαμε ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία για την επέκταση του προγράμματος και την ένταξή του στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να συμπεριληφθεί και στην μέριμνα της κυβέρνησης για την ευαίσθητη κοινότητα των ΑμεΑ. (https://tinyurl.com/yd8wuvh4 )

Η θεσμική συνεργασία όλων των φορέων και η πολιτική βούληση είναι ικανά να παράξουν σημαντικά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *