Ο νεαρός Θεσπρωτός μελισσοκόμος Αναστάσιος Αηδόνης στο 9ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού

Share Button

Άρωμα Θεσπρωτίας είχε το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου.

Ο Αναστάσιος Αηδόνης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσπρωτίας ανάμεσα στους 250 μικρούς Έλληνες παραγωγούς που είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Ο 25χρονος Αηδόνης με καταγωγή από το Καρτέρι είναι ο μικρότερος επαγγελματίας μελισσοκόμος της Ηπείρου.

Οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι: από τα νησιά μας (Κέα, Κάλυμνο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Θάσο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Έβρος, Τρίκαλα, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα και Θεσπρωτία) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία).

Επίσης, ανακάλυψαν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *