Γρηγόρης Γερακαράκος (Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ) από την Ηγουμενίτσα: Να εφαρμοστούν τώρα οι αποφάσεις του ΣτΕ

Share Button

Να εφαρμοστούν τώρα οι αποφάσεις του ΣτΕ ζήτησε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος από την Ηγουμενίτσα σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

“Μετά από δυο χρόνια ιώβειας υπομονής και προσμονής ότι θα συμμορφωνόταν πλήρως στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, αλλά και ένα και πλέον χρόνο πλήρους αβεβαιότητας και κοροϊδίας όσον αφορά στην αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε με κάθε μέσο την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί μας εμπαίζουν”, υπογράμμισε ο κ.Γερακαράκος και συμπλήρωσε: “Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς διότι ανασφαλής αστυνομικός σημαίνει ανασφαλής πολίτης. Εμείς δεν κοιτάμε ιδεολογίες. Εμείς πιστεύουμε ότι ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης, ο λιμενικός κρατάνε όρθια τη Δημοκρατία με αίμα και ιδρώτα”.

“Ως Ομοσπονδία, έχουμε ξεκαθαρίσει το ρόλο μας και γι’ αυτό η αγωνιστική μας πορεία θα συνεχιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, κατέληξε ο κ.Γερακαράκος.

Ο έτερος ομιλητής της ημερίδας, αντιπρόεδρος Οικονομικών της Ομοσπονδίας Βασίλης Πανταζής δήλωσε πως “αποτελεί πανηγυρική δικαίωσή μας, το έγγραφο – αίτημα που υποβλήθηκε από το ΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την αναστολή της αναδρομικότητας των κρατήσεων που προβλέπονται από 1/1/2017 υπέρ των διαφόρων Ταμείων, όταν άλλοι χαρακτήριζαν από το βήμα της Βουλής το νομοθέτημα ως ένα από τα καλύτερα μισθολόγια που έχουν ψηφιστεί για τους ένστολους”.

Ο κ.Πανταζής πρόσθεσε ότι “η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας έχει ήδη διατυπώσει δημοσίως τη θέση της με την οποία υπενθυμίζεται η προχειρότητα που συντάχθηκε το μισθολόγιο, το γεγονός ότι δεν υπήρξε διαβούλευση και ότι τελικά μετά από επτά (7) μήνες παραδέχονται ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει, επιτείνοντας όμως την αγωνία και την ανησυχία όλων των ενστόλων” και συμπλήρωσε: “Γι’ αυτό ζητάμε ουσιαστικό διάλογο, με βασικό μέλημα τη μη εφαρμογή του μισθολογίου, όπως ορίζεται με τις διατάξεις του ν.4472/2017, πρωτίστως, όμως, την εκπόνηση ενός μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και στις ιδιαιτερότητες (βαθμολογικές κ.λπ.) των Σωμάτων”.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *