Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Share Button

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας , καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα του νομού Θεσπρωτίας , να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 10:00 το πρωί στο δημαρχείο Δήμου Σουλίου

Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι του Νομού Θεσπρωτίας  ,κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι νοσηλευτές , οικογενειακοί βοηθοί προσφέρουνε  τις υπηρεσίες τους  σε ηλικιωμένους  και ΑΜΕΑ του  νομού  μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι εργάζονται για πολλούς μήνες απλήρωτοι όπως σήμερα που το διάστημα αυτό έχει πλέον αγγίξει τους τρεις μήνες. Η επιτυχία του «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δώσανε τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργαστήκανε με συνέπεια δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Παρ’ όλη την κοινωνική του αναγκαιότητα, το πρόγραμμα βρίσκεται διαρκώς σε εκκρεμότητα, με  ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αυτά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του, των εργασιακών σχέσεων ομηρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα χρόνια τώρα.

Όλοι οι εργαζόμενοι των ΒΣΣ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ με πλήρες ωράριο και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη χωρίς ούτε μια ημέρα διακοπή όλα αυτά τα χρόνια.

 

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν:

  • Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
  • Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!
  • Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.
  • Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
  • Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *