Παρουσία του Αλέκου Παπαδόπουλου η 1η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης

Share Button
Ιδιαίτερο στοιχείο στην 1η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος της «Δημοκρατικής Ευθύνης» (που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο) ήταν η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου  ειδικού προγράμματος για τις εξαγωγές και για την ανεργία που  έκλεψαν την  παράσταση, όπως και το τελείως καινούργιο πρόγραμμα για την υγεία και το ασφαλιστικό.
Αίσθηση επίσης προκάλεσαν μεταξύ άλλων οι προτάσεις για εκλογή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων όχι πλέον από την κυβέρνηση αλλά από εκλεκτορικό σώμα, στο οποίο θα μετέχουν μόνο δικαστές και δικηγόροι, για την άμεση νομοθέτηση (και αργότερα και συνταγματικά) ρήτρας χειρότερου φορολογικού συστήματος για τις νέες επενδύσεις και της σύστασης ΚΕΠ Επενδύσεων.
Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι μέλος και στηρίζει ανοιχτά το κόμμα. Δήλωσε συγκεκριμένα για άλλη μια φορά την πίστη του στους ανθρώπους της Δημοκρατικής Ευθύνης και την στήριξή του σε αυτή, για να κλείσει τονίζοντας ότι οι παλαιότεροι πολιτικοί – ακόμα και εάν υπήρξαν απόλυτα πετυχημένοι στο έργο τους – σήμερα δε θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές της εποχής, γιατί είναι ξεπερασμένοι. Η πολιτική, σημείωσε δεν έχει σχέση με τους πολιτικούς, έχει σχέση με τη χώρα, και οι επιλογές που πρέπει πλέον ο λαός να κάνει, θα πρέπει να έχουν σχέση με πρόσωπα που να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές τάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *